Kuolainsovitukset

Tarjoan kokonaisvaltaista kuolainsovitusta. Käytännössä tämä tarkoittaa että tarkastelemme koko ratsukkoa sopivaa kuolainta etsiessämme. Tutustun hevosen anatomiaan, selvitän mitä ongelmia sillä mahdollisesti on entuudestaan kehossaan ja sitä miten hevonen ja ratsastaja kommunikoivat keskenään.

Miksi?

Kuolain on yksi tärkeimpiä asioita ratsastuksessa, sen avulla kommunikoimme hevosen kanssa. Hevosystävinä haluamme että tämä kontakti on mukava ja ymmärrettävä sekä meille että hevoselle.

Silti kaikki voi mennä niin väärin. Meillä on hevosia jotka protestoivat kuolainta, ovat siihen tyytymättömiä tai kuolain voi jopa aiheuttaa kipua ja vammoja. Siksi on hyvin tärkeää että valitsemme hevoselle oikean kuolaimen, kuolaimen jonka kanssa hevonen viihtyy, kuolaimen joka on oikean kokoinen ja joka ei satuta hevosta. Kuolaimen jonka kanssa hevonen tuntee olonsa turvalliseksi ja jonka kanssa se hevonen ja ratsastaja suorittaa tehtävänsä mahdollisimman hyvin.

Miten?

Aloitamme tallissa, jossa käymme läpi hevosen ennen kuin siirrymme sen nykyisten varusteiden tarkasteluun. Tutkin miten hyvin kuolain ja nivelkuolain istuvat ja miten ne vaikuttavat hevoseen. Sen jälkeen hevosen omistaja ratsastaa sillä nykyisillä varusteilla jotta pystyn näkemään miten kommunikaatio heidän välillä toimii ja voin panna merkille mahdolliset ongelmat. Lopuksi kokeilemme eri kuolaimia ja analysoimme miten kontakti ja tuntuma muuttuu eri kuolainten kanssa.

Saat listan kokeilemistamme kuolaimista sekä analyysin hevosestasi. Minulla on eri kokoisia ja -merkkisiä kuolaimia kokeiltavana ja useimmissa tapauksissa voit myös ostaa kokeilemasi kuolaimet kauttani.

Kauttani voit myös ostaa jo koekäyttää Bridle 2 fit suitsia. Suitset kootaan osa osalta ja sitä voi muunnella melkein loputtomasti jotta se sopisi useimmille hevosille. Bridle 2 fit suitset löytyy kokoina cob, full ja x-full.

Haluatko tietää lisää?