Bettprovningar

Jag erbjuder bettprovningar med helhetstänk. Det betyder att vi utgår från hela ekipaget när bettet provas ut. Jag tittar på hästens anatomi, vilka problem den möjligtvis kan bära med sig i kroppen och hur ryttaren och hästen kommunicerar tillsammans.

Varför?

Bettet är ett av våra viktigaste kommunikationsmedel i ridning och körning. Genom bettet kommunicerar vi med hästen. Som hästälskare vill vi att både vi och hästen är bekväma i kontakten och blir förstådda.

Ändå kan det bli så fel. Vi har hästar som protesterar mot bett, inte är nöjda och t.o.m. blir skadade av bettet. Därför är det så viktigt att vi väljer rätt bett till hästen, ett bett hästen trivs med, som har rätt storlek och som inte skadar hästen. Ett bett som hästen känner sig trygg med och som den kan prestera så bra som möjligt med.

Hur?

Vi börjar med en genomgång av hästen i stallet innan vi går igenom befintlig utrustning. Jag kontrollerar hur det träns och det bett som används sitter på hästen och hur det inverkar på hästen. Sedan får man rida med sin egen utrustning så jag ser hur kommunikationen mellan häst och ryttare ser ut och märker eventuella problem. Till sist börjar vi testa nya bett och analyserar hur kontakten och känslan ändras med byte av bett.

Du får en lista på de bett vi provat samt en analys av din häst. Jag har flera olika märken i många modeller och storlekar att pröva och du kan i de flesta fall även köpa det utprovade bettet genom mig.

Genom mig kan du även köpa och prova ut ett Bridle 2 fit-träns. Tränset plockas ihop del för del och kan därför varieras i oändlighet för att passa de flesta hästhuvuden. Bridle 2 fit-tränsen finns i strl cob, full och xfull.

Vill du veta mera?